2st Vinter BÅT projekt färdiga

av rolf den 26 februari, 2017

I vinter så har undertecknad (Rolf) samt Ebbe byggt på var sina rc båtar som nu är klara.

Ebbe köpte sig en urläcker Rivera CHRIS-CRAFT byggsats vid klubbens senaste höst bytesmarknad och på denna byggsats har han filat,putsat och limmat i vinter. Båten är utrustad med en BL-motor och radiostyrd. Denna snygga båt är nu klar för sjö sättning framöver. Denna modell typ härstammar ursprungligen ifrån Italien där flera varianter byggdes under ´50/60-talet som riktigt exklusiva sportbåtar och som utrustades med bl.a V8 motorer. Amerikanarna ville inte vara sämre så ett stort varv i USA byggde också en serie av sport båtar av denna typ under namnet Chris-Craft, som Ebbes båt föreställer.

NYTT: Ebbe fick igår sin snygga V8 motor som han beställt ifrån Tyskland. Motorn är en exakt kopia av original motorn med gjutet motor block mm….denna motor är nu injusterad i båten och ser så läcker ut. En ny motor lucka måste dock byggas då motorn sticker upp en del.

Rolf köpte också en urläcker byggsats vid klubbens senaste höst bytesmarknad. Denna byggsats var lite påbörjad av förre ägaren. I köpet så ingick 2st exakt likadana satser varav den ena var mindre komplett. Byggsatserna tillverkades i USA och slutade att produceras/ säljas under 1995. Detta bygget har redovisats i flera tidigare byggtrådar här på klubbhemsidan. Båten är en semi-skala av ett original som byggdes i USA och heter PRIME TIME. Denna modellbåt är utrustad med 2st 12V borst motorer och därmed dubbla propellrar. Denna båt är också klar och testad på ”torra land” och är utrustad med rc. Flera utsmycknings detaljer är inhandlade ifrån Tyskland och en polare (Kent) har 3D printat den lilla utombordaren till den lilla sport båten som ligger på Fly-bridgen samt dom halvrunda fönster luckorna i skrovet.

Som sagt ÅMFK´s medlemmar är allsidiga och inte enbart modellflygare. Vi har även några medlemmar som kör off-road buggy bilar, ett separat reportage kommer längre fram.

Så njut nu av bilderna på dessa 2 urläckra modeller:

Ebbe poserar stolt intill sin RIVERA CHRIS-CRAFT båt, klassisk ´50-tals Italiensk sport racer

 

 

Roffes PRIME TIME

 

Om du gillar vad du ser så går det bra att lämna en kommentar, uppskattas av byggherrarna! efter allt ”slit” i vinter..

{ 3 kommentarer… läs kommentarerna nedan eller lägg till en egen }

svenerik 27 februari 2017 kl. 14:27

Snygga båtar o. proffsigt byggda…..

Svara

conny 3 mars 2017 kl. 17:44

riktig fina båtar, bra jobbat

Svara

Ari Nyberg 3 mars 2017 kl. 19:19

Mycket grann och eminent bygge Rolf och Ebbe!!!!!
Ni skall ha all heder för detta bygge!, för det har ni VERKLIGEN lyckats med!!!
Fortsätt så ”gubbs”(hehe)!
Perfect done all of you!!

Svara

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: