Stor Plåtbil ifrån BING ca 1930-talet

av rolf den 20 april, 2017

Det har sagts förut och det tål att upprepas igen….ÅMFK´s medlemmar är allsidiga och sysslar inte bara med modellflyg….här är ytterligare ett bevis…..

Som samlare av allehanda leksaker, främst bilar, ex Corgi Toys, Schuko, Bandai,Bing,Lehman mm så har det även funnits en mängd gamla leksaker ifrån sekelskiftet och framåt i mina samlingar…och för ca 20 år sedan! kom jag över ett renoverings objekt av en stor plåt Limousin bil tillverkat av tyska BING under ´30-talet. Nu skall man ju inte ”röra” gamla objekt (som princip) då det kan minska värdet avsevärt…..Men i detta fallet var bilen i så uruselt skick att jag bedömde den som ”skrot”. Med det sagt så har jag nu i vinter äntligen! fått både tid och inspiration att iordningställa denna vackra och pampiga model. Den är tillverkad av tunn plåt (ca 0,15mm). Till min glädje så fanns original chauffören i orört skick, så den har fått behålla sin ursprungsglans.

Bilen är 39cm lång och 18cm hög, med fungerande clockworks motor, öppningsbar dörr, saknar en dörr o. sannolikheten att hitta en lös sådan är som att leta efter en nål i en höstack! och att tillverka en ny är lika svårt det. Skall nu bara tillverka ett tidsenligt dörrhandtag. Bilen har även styrbara framhjul.

Samtliga delar är ihop tryckta (inga skruvar) och låses med s.k. tabs i div. ur stansade hål i plåten på lämpliga ställen. Här får man vara ytterst försiktig för dessa tabs tål inte hur många böjningar som helst för då går dom av och då är det kört! Så här gäller kirurg fingrar och tålamod. Plus att man måste lossna/låsa dessa i ett speciellt mönster då dom olika delarna låser varandra så att allt håller ihop. Dessa plåtbilar var oftast lito-plåt tryckta i olika färgval, i vissa fall fanns det dom som var handmålade, allt enligt konceptet ”Handmade in Germany” det Ni…fingerspitzgefühl…eftersom jag är halv-tysk ifrån pappas sida så passar det ju bra att just jag tog mig an detta projekt!!

Jag började med att plocka isär alla delar minitiöst och därefter putsades ev smuts/damm bort innan allt grundmålades. Därefter blev det lite forskning på nätet efter ett lämpligt färg val. Jag ville att den skulle få tillbaka sin ”old-timer look” så som det begav sig på sin tid med en touch av ”Lyx/Glamour” då detta var en lyx bil för sin tid och inget ”fattigmans” ekipage. Här var det barn till någon prominent affärsman/läkare/advokat/godsägare/greve mm som med all säkerhet hittade denna under julgranen. Detta var ingen dussin leksak….

….när jag väl bestämde mig för mitt färgval så blev det slutgiltiga resultatet enligt nedanstående bilder……med en touch av guld pin stripening runt fönster bågarna samt fälgarna. Lyxigt värre, m.a.o.! Därefter så påbörjades slutmonteringen, allt löpte på bra, sakta men säkert. Kylaren var ursprungs silver pläterad och den har jag inte rört. Allt blev till min belåtenhet och t.o.m. bättre. Hustrun blev överväldigad! och det är mitt bästa betyg!

Facit: Denna urläckra och pampiga ´30-tals LIMOUSIN av tyska tillverkaren BING pryder sin plats i dom finaste leksaks samlingarna och finrum.

Värde: hade denna bil varit i ett perfekt MINT skick i sitt ursprung hade värdet legat på ca 100,000:- och uppåt idag. Nu finns det ju inga, av mig kända ex som kan kallas Mint, utan snarare ”Bättre Bruks” skick och dessa betingar ett värde på ca 30-50,000:- och vad blir då värdet på mitt exemplar?? för mig egentligen helt ointressant då jag inte har för avsikt att sälja utan gör detta enkom för den goda sakens skull och mitt eget välmående och vill bevisa för mig själv att jag reder upp även ett så här komplext område.

Visst är det kul att ha en Hobby!! 

Tillverkare: BING/Nurnberg-Germany typ: Stor Limousin ifrån ca 1930 talet.

allting lackat o. klart för montering dax att montera

 

chauffören i sin original lack o. glans chaffisen trivs i sina ”nya kläder” o. njuter i fulla drag öppningsbar bakdörr

snygg ”häck” läcker… BING-W.Germany ´30-talet. ca 39cm lång. Stor pampig Limousine. En läcker leksak för ”rikemans” barnen….

{ 2 kommentarer… läs kommentarerna nedan eller lägg till en egen }

Kenth Jonsson 20 april 2017 kl. 18:37

Snyggt jobbat!!!

Svara

rolf 21 april 2017 kl. 08:16

Tackar…

Svara

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: