Vinter flyg i ”Dimman”..!

av rolf den 19 januari, 2018

Härligt väder idag, solsken på Mösseberg Men dimma ute vid klubbfältet med ca 40 meters sikt. Ca -4,3 grader kallt och vindstilla.

Då måste man ju bara flyga eller hur???och det var ingen fara att flyga högre än 120meter!!!

Jag körde upp en acc på ”lågan” med min Nya Xplorer F5J kärra. Efter en del radio programmering (Jeti DC16) i klubblokalen igår så ville jag bara test flyga och ev. fin trimma i verkligheten. Till min stora förtjusning så flöt allt på riktigt bra med bara ett snäpp dyk trim. Denna seglare bara ”flyter på och flyter på”! trots det kalla och dimmiga vädret och alla mina inställningar på ex ”normal /speed/termik/start” klaffar stämde nu perfekt och även landningsklaffarna med lite dyk-kompensation. Perfekt yes box!

{ 0 kommentarer… skriv en egen nu }

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: