Härligt Vinterflyg Ålleberg

av rolf den 30 januari, 2018

 

Äntligen, sol och Väst vind…!!

Men….dimm locket låg över Ålleberg ända fram till ca 13:30, vi var 6st som samlades för att flyga hang….men det blev en lång väntan (från kl 11-13:30) dimman ville inte dra förbi. Så vi startade med lunch vid Donken och därefter blev det äntligen dax…

Här skulle flygas minsann…det ena planet efter det andra kastades ut över hang kanten och solen värmde mer å mer….Hela berget var snötäckt efter ett par dagars snöande så det kändes som ett äkta Vinterlandskap! Efter en längre tids flygande så blev det kaffe dax med en massa ”tjöt”..! som vanligt.

Efter ett par värmande koppar kaffe så monterade REB (ASH26) och Roffe (ASW28) ihop sina ”Stor”-seglare. Roffe hade byggt om sin 4 meters ASW28 i vinter ifrån att varit en renodlad termik och bogser seglare så satt det nu en BL-motor i nosen. Denna kärran gjorde sin Maiden Flight idag med el motor och efter en bra handstart av Kalle så steg kärran så graciöst och stabilt ut ifrån hangkanten med påslagen motor. Det visade sig att motorn´s styrka räckte gott å väl. Flög stabilt men lite nostung så det blev en landning efter ca 7 minuters flygning och en del bly vikter plockades ut. Andra flygningen gick bättre. Värt att notera är att seglarn kändes stabil från det den lämnade kastarens händer, inga överraskningar alls….efter en stunds flygning så blev det dax för en landning igen och denna landning gick perfekt, helt efter ”boka”!!

Vi fick ett par härliga timmars flygningar och inga haverier! vilket visar att ”gröngölingarna” börjar bli mer bekväma på hanget både vad det gäller starterna samt landningarna. Bra jobbat Gubbs! Nu vill vi se Kent´s Maiden med sin ASH26 utrustad med BL-motor också…Kent, ”Go for It”…!! KBK…

Här lite bilder samt några korta video klipp (klippen är korta och inte redigerade utan är ”as is”!) på Roffes ASW28:

{ 0 kommentarer… skriv en egen nu }

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: