TACK…TACK…..för Succén!

av rolf den 2 juli, 2018

STOOOORT TACK till samtliga Deltagare / Besökare / Klubbkamrater som gjorde den första ”ÅLLEBERGS TRÄFFEN / SHOOTOUT VÄST” till den succé det blev….

65st anmälda deltagare  där flera började att ansluta redan torsdag kväll, Dag1 (fredag) bjöd på solsken men ngt starka vindar stundtals (för en del piloter/modeller!) vindarna kom ifrån Nord till att börja med o. växlade över till Väst och tillbaka t nord! Men som sagt detta stoppade inte flertalet piloter så det flögs hej vilt, precis som vid ”ko släpp” om Ni förstår…!Dag 2 (lördag) bjöd på perfekt Nord vind o ca 3m/s……Första piloten ut var vår egen Roffe, kl 07:30 kördes det glödstiftare o sedan anslöt sig den ene efter den andre. Vid lunch tid så var de flesta piloterna på plats och det surrade i luften hela dagen, alltifrån jet kärror, helikoptrar, motormaskiner av alla slag, el 3D modeller, segel kärror och flygbogsering. Byteshandeln var stor och många modeller mm byte ägare. Riktiga fynd kunde göras. Vi Tackar RC FLIGHT som var på plats under lördagen och sålde massor av div. hobby prylar, modeller mm.

Några minnesvärda actions var bl.a  Robban ifrån Skåne som flög sin 1/4 skala Mustang samt Corsair vilken upplevelse, bara ljudet gör att man får rysningar vid baktanke….burr va häftig! och hans låga fly by´s, Christer Petterson´s uppvisning med sin rc militär truck som bogserade fram hans rc Viggen samtidigt som han tankade under färd!! detta var bland det mäktigaste jet flyg vi skådat plus hans häftiga stora militär helikopter plus..plus hans stora 1/3 Cub med Valack motor som han flygbogserade med hela dagen (undrar om han fick ngn mat i sig!!) Drönare med Sverige eliten och Jakob Lantz i spets med sina polare som bjöd på hissnande Drönar flygningar bl.a in emellan träden!!mm och den stor hövdade publiken fick verkligen se modellflyg när den är som bäst.

Detta var riktig propaganda!

Dagarna innan vår träff så fick vi Godkänd flyghöjd av TS på 500 meter för Ålleberg och tur var ju det för det fanns gott om termik för segelflygarna och denna höjd höll sig alla inom! så klart…

Lördag kväll var det Flygar Middag där 24st hade anmält sig. God mat serverades av Ållebergs restaurangen. Roliga historier berättades och underbara anekdoter om modellflygare och  modellflyget som vi upplevt under åren.

Dag 3 var ”hemma-åkar” dagen men det flögs flitigt på förmiddagen fram till lunch då våra långväga gäster åkte hem med massor av goda minnen och härliga flyg upplevelser ifrån denna första SHOOTOUT VÄST träff.

ÅMFK TACKAR än en gång alla våra Gäster för en minnesvärd flyg helg och reservera redan nu samma helg år 2019, vi kör en repris då och hoppas få se flera Nya deltagare/piloter mm som vi Välkomnar in i den Goa ÅMFK Gemenskapen. På återseende.

Bilder/filmer kommer att laddas upp här allteftersom tid finns. Under tiden kan Ni kolla vår klubbkamrat Mats hemsida där massor av bilder kommer att läggas ut. Mats tog ca 6000 bilder!. hemsidan är: www.hangflygning.se.

kolla in Jakob Lantz häftiga drönar film ifrån träffen: https://youtu.be/8a885ySvaP8

Film flygbogsering: https://youtu.be/rv_yrAbat-o

Helikopter flygning Christer Pettersson:https://www.youtube.com/watch?v=d_RRTFaIBFo

Premiär inställning av en stor bomber kärra B-25 Mitchell: https://www.youtube.com/watch?v=WpKFxrE7XBM&t=27s

Häftig film gjord av Mikael/Drönar proffs: https://www.youtube.com/watch?v=GV6wyr0epyE&feature=youtu.be

{ 0 kommentarer… skriv en egen nu }

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: