KM i segel

av rolf den 9 september, 2018

Lördagen den 8 sept, så gick årets KM i segel F3B-T av stapeln ute vid klubbfältet. Vi var 6st deltagare o. minst lika många till som åskådare.

Vädret var perfekt med ca 4-6m/s vind samt soligt. Vi kom igång ca kl 11:00 efter den obligatoriska fika start -uppen! Vi bestämde vid briefingen att flyga 5 omgångar o stryka den sämsta. 3 starter o. sedan lunch paus där det grillades.

Första halvan av tävlingen bjöd på den bästa termiken och efter lunchen så blev det kallare o. blåsigare. 1st haveri (dessvärre!) inträffade där piloten tappade radio kontakt med planet som var på ca 200 meters höjd o. dök rakt ner, bakom en skogs dunge. Piloten gick med tunga steg för att hämta hem ”skrotet”. Lyckligtvis hade planet landat på en åker o. endast kroppen var spräckt samt ena ving halvan behöver lagas. Haverikommissionen får nu undersöka haveri orsak. Rapport följer.

Årets klubbmästare blev: Kent Jonson med Xplorer3

2) Rolf-Erik, Xplorer2

3) Rolf, Xplorer2

4)Kalle, Aspire

5) Stellan, BFenix

6) Stefan, Fenix.

Grattis Kent….ditt namn hamnar nu på ÅMFK pokalen.

Här lite bilder:

{ 0 kommentarer… skriv en egen nu }

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: