I Bygglokalen…

av rolf den 15 november, 2018

Hösten har kommit med vintern runt hörnet……

Då är det dax för Översyn , Underhåll och Nybyggen

I bygglokalen har  Stefan börjat  med översyn av sin stora BEAVER, Rolf skall limma dit landningsstället på sin Delro CAP 232 samt byta radio systemet i sin Stor Seglare ASH25 ( sp.v 7 meter) ifrån 35mhz bandet till Jeti 2,4.

Även en test jigg i miniatyr för att underlätta radio programmering har Roffe knåpat ihop. Detta är ett bra hjälpmedel då man skall programmera en kärra inomhus istället för att montera ihop original modellen. Jiggen är gjord av papp som limmats på en trä skiva för styrsel samt enkla servon är monterade. Det enda man gör är att ansluta den mottagare som skall användas i planet och en grov inställning göres därefter, mottagaren flyttas sedan över till modellen för en slutgiltig fin justering på plats.

Kjell-Åke har byggt ihop en snygg Bee Gee racer utrustad med en glödstiftare.

Martin håller på med 2 projekt parallellt med varandra bl.a en mindre dubbel deckare samt en stor P-38 med dubbla glödstiftare (ASP 90).

Kalle bygger hemma på ett par trä modeller bl.a en 3 motorig sjö kärra .

F.ö så byggs det lite av vart i medlemmarnas hemma hobby rum och några går i byggtankar men inte bestämt än för några projekt. Tid finns ju fortfarande inför nästa års säsong!

Här lite bilder på div byggprojekt:

Kjell-Åkes BeeGee

Delro Cap 232 Beaver

segelbåt mm

ASH25  (7meters sp.v) ASH25

{ 0 kommentarer… skriv en egen nu }

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: