Dragon Force 65 möte i Mariestad

av rolf den 17 mars, 2019

Hela 13st deltagare bl.a 3st båtar ifrån ÅMFK ( Dick, Kenth, Rolf) och totalt 6st klubb deltagare, förutom dom tre redan nämnda så var Kalle, Kjell och Christer också där å fikade,  vid vårens första uppstart i Mariestad för dom som har segelbåten Dragon Force 65.

Vädret var små kyligt med några regn droppar emellanåt och svaga vindar. Vi var alla sugna att testa våra båtar och klubbens medlemmar speciellt som aldrig tidigare deltagit i en organiserad segel båts träff. Att Mariestad ”Gubbsen” har lång erfarenhet märktes på deras proffsighet. Vi fick flera goda tips som vi nu taget med oss hem. Mariestad klubben har bl.a Sverige tvåan i deras klubb och han var på plats.

I Västra Hamnen så körde vi fri segling för att känna på materialet och därefter så blev det improviserade tävlingar där man skulle köra två varv på en utstakad bana. Självklart så drog ju hemma seglarna iväg så det bara visslade till!! men i några heat kunde vi vara stolta. Bäst flyt hade Dick som slog våra övriga 2 klubb båtar medans Rolf slog Kenth i 2st heat, och bara det var ju en världsmästare vinst!!

Sammanfattningsvis så hade vi ifrån klubben för små segel jämfört med proffsen så nu skall det beställas nya segel….Men riktigt sköj var det som ger mersmak. Redan nu till kommande lördag blir det en ny träff i Mariestad för dom som vill deltaga eller bara kolla.

 

Här lite bilder:

 

ÅMFK trion, Kenth,Rolf,Dick

 

Rolf leder före Sverige tvåan!!

Nöjda Gubbs efter ca 4 timmars segling

 

{ 0 kommentarer… skriv en egen nu }

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: