2 NYA projekt färdiga, POLARIS samt Silhuett kärra

Idag så blev jag klar med mina 2 senaste projekt, nämligen Depron bygget av POLARIS samt en glödstiftare med Silhuet kropp…..ännu ej döpt…har du ngt bra namn??

Polaris är utrustad med en borstlös el motor samt 3st servon, skev, höjd, sida…så förhoppningsvis blir det premiär flygning för denna kärra nu till helgen. Det fina med denna modell är att det går att starta/landa på vatten, snö alt. blött gräs….så det blir spännande att se om allt detta funkar….hur som kul projekt. Gick åt ca 1,5  depron ark, några mini servon, ett ESC samt borstlös motor….och lite färg. Det blev slattar som jag hade kvar……

Ritning, bygg instruktion samt utklippta mallar finns i klubblokalen för dig som vill testa ett nytt vinter projekt…..

Det andra projektet är en glödstiftare med silhuett kropp utrustad med en OS 40 glödmotor samt skev, sida, höjd och gas….ving profilen är semi-symmetrisk vilket gör att den skall både flyga långsamt samt vara 3D kapabel…..här har jag använt rester av div. krympplaster….därav det färgranna mönstret…eller som man säger ”man tager vad man haver”..!

Premiär blir så fort snön gått bort då jag inte har tänkt att montera skidor på den……

 

Här lite bilder:  (klicka på bilderna för större o. bättre upplösning)