SUCCE….SUCCE…för OSVG Meeting

Som bekant så arrangerade vi Sveriges första ”Old Scale Vintage Glider” meeting ute vid vårt klubb-fält nu i Lördags….bilarna bara vällde in och vällde in…! vädret var på sitt bästa humör (liksom alla deltagare!)…vindriktningen var SV med ca 3-4m/s och solsken blandat med lite moln…och inget regn….m.a.o. helt perfekt..!

Det stod bilar överallt, vår parkering var totalt full!, och besökare fick parkera ända uppe vid vår infart på G:a Göteborgsvägen..

Vi hade deltagare ifrån hela länet, Värmland, Sörmland, Stockholm och Frankrike…!!! ett fyrtiotal old timer seglare monterades ihop och Kim/Frankrike-Sverige fick agera ”bogserare” i början därefter kom Roffe igång också med sin bogserare…..

Alla besökare var mer än överväldigade över vårt fina klubbfält och hade svårt att förstå hur vi lyckats så bra med fältet och att det är så centralt till Falköping…..

En rolig detalj i sammanhanget är att vi fick be Jonas/Gnesta med Far att ta hand om vår kiosk försäljning med bl.a att grilla korv!! Våra egna medlemmar hade fullt upp med att flyga!!! eller fota…Tack Jonas med Far för hjälpen.

 

IMG_1546 IMG_1547 IMG_1549 IMG_1550

En till NY-Premiär blev det också då Roffe, efter hårt slit o. tidiga mornar, fick iordning på sin nya PT-17 Stearman i skala 1:3……det haglade massor av lovvord över denna vackra kärra, det fanns t.o.m dom som trodde att det var en färdig köpt modell….men se det är det inte…Roffe har lagt ner ca 6-800 byggtimmar. Senare under e.m. var det så dax…..för första motor starten av denna läckra Moki 5 cylindriga skönhet. Med hjälp av Conny/Stellan ifrån klubben samt många goda tips/råd ifrån Lennart O./Såtenäs och Christer E./Sthlm (STORT Tack grabbar, det var verkligen uppskattat skall Ni veta, hälsar Roffe red.anm.) så sparkade motorn igång……och vilket SOUND..ojoj….rysningar…och vilket drag…går bara inte att beskriva, det måste bara upplevas.

Roffe njöt och var så glad/stolt..! att han liknade denna händelse med dom 2 gånger han blivit Far…! samt när alla hans barnbarn kom till världen….

Nu blev det inget premiär flyg med Stearmannen men desto mer ”taxande” ute på fältet för att senare kolla igenom allt, om ngt behöver efterjusteras eller ej….

 

IMG_1548 IMG_1551 IMG_1553 IMG_1557 IMG_1556 IMG_1555 IMG_1559 IMG_1560 IMG_1562 IMG_1563 IMG_1564 IMG_1565 IMG_1566 IMG_1567 IMG_1568 IMG_1569 IMG_1570 IMG_1571 IMG_1572 IMG_1573 IMG_1574 IMG_1575

 

Sammanfattningsvis kan bara sägas; SUCCÉ..….detta är en träff som är här för att stanna och nästa träff planeras inför sensommaren igen. Så håll utkik på vår hemsida för mer info…..och än en gång STORT TACK till samtliga deltagare och klubbmedlemmar som ställde upp och gjorde denna träff till den succé det blev.

Det har fotats och filmats så det stod härliga till och vi kommer att lägga upp filmerna så fort dessa är klara, under tiden får Ni hålla tillgodo med ovanstående bilder.