Skåne Hang resa Dag 2- Aeromuseum del 1

Hej Gott folk!

Dag 2 kommer att redovisas i  2 delar där första delen handlar om vår kulturella sida!! där första halvan av dagen började med ett besök hos AEROMUSEUM / Simrishamn….ett privat ägt museum som innehåller 4 olika avdelningar bl.a ”Nisse Nilssons Private Collection”,  Frasses Musikmuseum, Leksaksmuseum samt Stefan ”Lill-Löwis” privata samling över sin egna karriär.

Detta museum är urläcker och innehåller en otrolig Svensk samling med riktiga klenoder, efter samtal med en av dom ansvariga så var det uppskattade försäkrings värdet bara..! ca 60 miljoner. En blygsam siffra kan tyckas när man ser hela dess samling men det som håller ner värdet är att flertalet objekt kan se visuellt ut som dyrgripar men….är inte mekaniskt 100%igt…

Musik museet är också urläcker med massor av tidiga speldoser mm….Leksaksmuseet har jag sett bättre! men innehåller en hyfsad bra bredd men inte kvantitativt….och sist Modellflygmuseet….ett bra initiativ med spets bredd på friflyget! kanske inte så konstigt med tanke på att det är föreningsmedlemmar som tillhör SMOS som byggt upp denna del….för min egen smak så har jag sett bättre! ex Wasserkuppe.

En tanke som poppade upp  så här spontant, borde inte RCFF/SMFF medlemmarna få Grattis inträde till detta modellflygmuseet???

Eftermiddagen gällde bara flyg!!! där vi flög vid Haväng……bra landningsytor om inte annat…Vindstyrkan låg på ca 6-8m/s och ngt snett S-Ost…men flyga gick det. Solen var framme så varmt och gött var det….många plan hade vi uppe men dessvärre så var det skjutningar på Ravlunda fältet så där kunde vi inte flyga men alldeles intill. Några smärre haverier kunde vi konstatera men inget allvarligt, inte värre än att det går att laga med lite super lim…Här grillade vi korv mm på Åke´s nyinköpta grill….smakade smaskens ute i naturen….bättre än i korvkiosken….

Sammanfattning: En underbar dag som gick i det Kultureela tecknet samt avslutades med ca 4 timmars flyg och som pricken över i:et  avslutade vi med varsin plankstek vid rest. Cardinal (ett givet stopp vid våra Skåne resor) och till sist avslutades dagen med en trevlig samkväm med alla tillbehör vid vårt boende. Nu säger vi Guten Nacht! som tysken i mig säger….

Jag börjar med bilder ifrån Bil museumet och så vidare… som del 1 av 2….del 2 med diverse flygbilder kommer framgent….så håll tillgodo..