SMV6-Florida Alfa Talking…!

Som rubriken lyder så är det nog ”Grekiska” för de flesta utav oss….MEN inte för…Kjell-Åke som inte bara är medlem i ÅMFK och modellflygare utan han är även RADIO AMATÖR.

För ca 2veckor sedan så hade K-Å´s polare den 10:e årliga träffen ute på Visingsö där likasinnade träffades och pratade med hela världen på deras kort vågs radio apparater..

Jag hade den äran att besöka K-Å på plats då solen var framme o. Visingsö visade upp sina bästa sidor. K-Å med kompisar hade hyrt hela flygplatsen (ligger vid den norra änden) där dom riggat upp ett militär tält samt ett tiotal höga master. Inne i tältet hade dom sin sambands central med det allra senaste i digital väg med div. komputters mm. T.o.m dom gamla hederliga Morse anläggningar fanns på plats. Medans jag var inne i tältet så satt en av gubbsen o. sände/pratade med ngn ute i världa…själv kunde jag inte bevista mig ngn längre stund där inne då det var hett-som-i-en bastu!

Medans jag var på plats så landade en full skala motorseglare ifrån Skövde med en trevlig pilot som tog sig en svängom.

Innan jag åkte tillbaka till färjelägret så passade jag på med lite sight-seeing på ön. Eftersom jag inte bokat ngn plats, varken dit eller hem, så fick jag ställa mig i den icke res.kön. Dit gick jätte bra men hem fick jag stå över en båt tills nästa färja kom å då gick det bättre. Under tiden så inspisade jag en glass i hamnen. Så mitt tips till alla som tänker besöka ön, boka dina överfarter i god tid.

Min färd fortsatte sedan till Linköping där jag deltog i den 4:e tävlingen i LargeScale 1/5 Cupen för dom stora rc buggy bilarna. Kommer ett extra reportage längre fram.

Visingsö flygplats, ser du alla kort vågs radiomasterna i bakgrunden?
här sitter ju K-Å. Kolla in hans tatuering på axeln, detta är hans Anrops signal!