Sicket härligt hangflyg idag fredag 24 Feb.

Vi var 10st modellflygare som anammade vår tidigare ÅMFK kallelse om Hangflyg fredag uppe på Å-berg…..Dick,Kent,Rolf,Kjel-Åke,Kalle,David,Ari,Stefan,Thomas,Arne flög och fikade.

Det var även 5 skärmflygar polare på plats…..

Som vanligt så började dagen (ca kl 10:45) med fika…!! och mera fika och ännu mera fika…!! till ärlighetens namn skall sägas att visst var vi framme vid hangkanten först, ca kl 10:30, och det var KALT….och när vi pratar med första skärm polarn som nyss landade så intygade han att det vaaar Kallt…!! så då förstår alla varför det blev GOO-Fika i solväggen vid museum hangaren…..

Till slut (ca kl12:00..!) bestämde vi oss för att FLYGA…! och djädrans vad vi flög, vindarna pendlade mellan 6-12m/s….bra termik var det också. FORT gick det, i luften alltså!

Sedan hände…..just det Grill Tajm! MEN var f…n är vår klubb grill som alltid legat på ett bra strategiskt gömställe?? den var borta. Sök patrullen skickades ut för att leta men INGEN grill. Så Stort Tack till dom som lånade vår GRILL…hoppas det gick bra med grillningen….Puckos!! men vi är ju alla frilufts människor så vi låter inte detta slå ner oss utan vi fixade en grillning ändå och KORVEN SMAKADE GOTT!

Sedan blev det ännu mera flyg, så klart…Inga större incidenter inträffade men det kunde gått illa för ett par piloter! Thomas sändare vred sig i fel läge mot kroppen då han kastade ut sin seglare varvid han tappade kontrollen o. kärran gjorde en halvloop baklänges o. spetade nosen i backen, och ja den gick sönder men är ändå lätt lagat med lite epoxi. Roffes Freestyler fick ett tekniskt fel i luften, direkt efter start men det hindrade inte ett hang proffs räv utan det blev fortsatt flygning i ca 5 minuter då det omöjliga blev det OMÖJLIGA! dax för en landning men dyk rodret lydde inte o. ena bromsklaffen fastnade i nedfällt läge och då vet ju alla vad som händer. Eller hur? modellen blir okontrollerbar! så klart och det var den. Men återigen ett hang proffs fixar detta!! hmm (skryt! reds anm.) kärran kom till slut ner (vilket dom alltid gör) på ett turligt sätt och hade buklandat ute vid stora landningsbanan, UTAN skador! gissa om Roffe var en lycklig pilot!

Nu började klockan bli slagen för hemgång, men först en fika så klart!

OBS! En annan sak. Vi pratade med Henrik Svensson som är chef uppe på Ålleberg och han kommer att  sammankalla till ett viktigt möte som gäller allt flyg (modellflyg, skärmflyg,fullskala flyg mm) preliminärt den 20 Maj i lektionssalen/Ålleberg där 2 viktiga saker är på agendan, nämligen; 1) säkerheten uppe på berget 2) hur kan vi alla aktiva på berget hjälpa till med flygets framtid, finansiering,skötsel mm på berget. Detta är ett möte som är frivilligt MEN väldigt viktigt att vi som är aktiva där uppe hörsammar och ställer upp på och lämnar våra synpunkter. Så fort Henrik har informerat oss med mer info så kommer vi att delge detta här på vår klubbhemsida. Desutom så har Naturvårdsverket (heter det så?) börjat idag att rensa väst inget från sly mm ända fram till restaurangen och norr ut riktning Skövde hållet. Detta blir kanoners då det öppnar upp hanget speciellt för oss modelllflygare.

Här några bilder ifrån dagens övningar: